Ponències

Taula rodona: ‘La premsa generalista estigmatitza el món rural?’

Reflexionem al voltant del tractament que reben les informacions de l’àmbit rural en els mitjans de comunicació generalistes. Utilitzen l’anècdota pensant que així cridaran més l’atenció de l’audiència? S’analitzen prou conceptes com el de la despoblació, la manca d’habitatge o l’efecte que té el turisme com a activitat econòmica principal d’un territori?

15:30 - 17:00 H

Ponents

Eloi Barrera

Periodista a 3Cat i director del pòdcast 'Comarcal 947'

Eloi Barrera és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i compta amb el postgrau en Noves Narratives Sonores de la mateixa universitat, a més del de Periodisme Mòbil i Transmèdia de la UOC. Va iniciar la seva trajectòria professional a TV Girona, MediaPro i Gestmusic. També va ser la veu corporativa del canal 3XL durant la temporada 2011-12. Porta gairebé 20 anys vinculat a Catalunya Ràdio, primer com a productor, redactor i presentador de programes i informatius i, des de fa deu anys, com a corresponsal d’aquesta emissora al Pirineu Central, tasca que compagina des de 2022 amb la direcció del pòdcast Comarcal 947. Precisament, aquest producte ha estat reconegut amb el Premi Sonor 2023 al millor pòdcast narratiu. També va guanyar al 2015 el Premi Pica d’Estats en la categoria de ràdio per la sèrie de reportatges Perseguits i salvats.

Marta Lluvich

Redactora a l’Agència Catalana de Notícies (ACN)

Natural d’Altron, al Pallars Sobirà, és llicenciada en Història de l’Art. Ha exercit de periodista com a corresponsal a l’Alt Pirineu i Aran des del 2000. Ha treballat al diari La Mañana i Catalunya Ràdio durant dotze anys i des del 2010 a l’Agència Catalana de Notícies. És presidenta de l’Associació Cultural Cambuleta i creadora de La Botiga més petita del món. També col·labora amb la revista Descobrir Catalunya i ho ha fet puntualment a la revista Garona Nogueres.

Anna Sàez

Directora del diari 'Segre'

Anna Sàez és llicenciada en Filologia Hispànica i té el postgrau Tècniques i MItjans de Comunicació per la Universitat de Lleida. Va començar a treballar el novembre de 1990 al diari Segre, on ha estat redactora de Cultura, coordinadora de Lectura i la revista en aranès Aran ath dia i redactora en cap. Ha publicat, entre d’altres, els llibres Cristòfol íntim (juntament amb Marga del Campo) i Batre records.

Ha guanyat els premis Tasis Torrent de la Diputació de Barcelona, Mila de la Paeria de Lleida i tres vegades el Pica d’Estats de la Diputació de Lleida. Ha estat professora de Comunicació Audivovisual a la UdL i tertuliana a Rac1 i Catalunya Ràdio i col·laboradora a les revistes Sàpiens i Descobrir Catalunya.

Josep Sucarrats

Director de la revista 'Arrels'

Nascut a Abrera (1975), Josep Sucarrats va estar quinze anys al capdavant de la publicació gastronòmica Cuina, després de ser redactor del diari Regió7, de la revista La Terra d’Unió de Pagesos, i de la revista de turisme de proximitat Descobrir. Ha col·laborat en diversos programes de ràdio i televisió (TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, Betevé…), bàsicament dedicats a temàtiques gastronòmiques i rurals. És autor o coautor dels llibres Històries de la Barcelona gormanda, Teoria i pràctica del vermut i Mercats, un món per descobrir.

Modera

Albert Lijarcio

Periodista

Nascut a Lleida (1986), Albert Lijarcio ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional en diversos mitjans locals, com ara Lleida TV, el diari Segre o UA1 Ràdio. Ha estat el primer director de Mollerussa TV i ha codirigit el documental La Serra del Cosmos sobre la protecció del cel fosc del Montsec. També ha estat corresponsal a Lleida de diversos diaris generalistes, a més de ser el primer en fer-ho a l’edició digital local de La Vanguardia. Dins l’àmbit de la comunicació corporativa, ha treballat a la Universitat de Lleida i a l’Espai Orígens de Camarasa (Noguera). Actualment és redactor a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) a l’Alt Pirineu.

Anterior

Següent

Participa

Confirma la teva assistència!

La jornada 'Ruralisme i Mitjans de Comunicació' es durà a terme a l'Espai Joan Planes d'Estamariu (Alt Urgell). Està organitzada per la Fundació Planes Corts, RàdioSeu, la revista Viure als Pirineus i professionals del sector. Compta amb el finançament de l'Institut per a la Promoció i el Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), i la col·laboració d'Alt Urgell Fibra i la Cooperativa Cadí.

Contacta

Carrer Soldevila s/n,

25719 Estamariu (Alt Urgell)

Segueix-nos