PonènciEs

Conclusions i propostes

Després de presentar, reflexionar i debatre al voltant de diferents qüestions de l’àmbit de la comunicació en el món rural, fem una diagnosi de la situació, recopilem les principals conclusions i plantegem propostes de futur. Tot plegat, amb una visió compartida que ens ajuda a avançar en el camí de la fusió de ruralitat i comunicació.

17:30 H

Ponent

Gonçal Mazcuñán

Periodista i fundador del diari 'Regió 7'

Gonçal Mazcuñán (Barcelona, 1948), és periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és president del Consell Assessor de Regió 7. Fins al maig de 2011 (en què es va jubilar) va ser president executiu del Consell d’Administració d’Edicions Intercomarcals, SA, editora de Regió 7, El diari de la Catalunya Central a les comarques de Bages, Berguedà, Cerdanya, Solsonès, Alt Urgell, Anoia i Baix Llobregat nord. És membre de l’equip fundador del diari (el 1978), i n’ha estat director durant vint-i-quatre anys, fins al juny de 2006.

Membre de la Comissió Assessora per a la creació dels Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on va impartir classe com a professor associat des del 1994, inicialment de l’assignatura de Periodisme Local, i després d’Empresa Informativa i Organització de Redaccions, fins al curs 2011-2012.

Membre fundador de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC). Membre fundador de l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (l’AEDE catalana), on va ocupar un lloc en la junta directiva fins al 2006. També va formar part de l’equip fundador de MIDAS, European Association of Daily Newspapers in Minority and Regional Languages, organisme que aplega les publicacions europees editades en llengües minoritàries en països sense estat. Membre de l’equip impulsor de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que va presidir els dos primers anys.

Actualment, imparteix el curs Com funcionen els mitjans de comunicació. Com es fabriquen les notícies dins del programa USènior de la UManresa / Campus Manresa de la UVic-UCC, que ofereix un marc de formació i creixement personal per a les persones majors de 55 anys, mantenint i alimentant la seva curiositat i inquietud intel·lectual. Igualment, també a la UManresa imparteix el mòdul Comprendre l’actualitat amb sentit crític dins del programa de la UniversiMés, que ofereix una experiència vital i formativa positiva de la universitat a persones amb discapacitat intel·lectual.

Anterior

Participa

Confirma la teva assistència!

La jornada 'Ruralisme i Mitjans de Comunicació' es durà a terme a l'Espai Joan Planes d'Estamariu (Alt Urgell). Està organitzada per la Fundació Planes Corts, RàdioSeu, la revista Viure als Pirineus i professionals del sector. Compta amb el finançament de l'Institut per a la Promoció i el Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), i la col·laboració d'Alt Urgell Fibra i la Cooperativa Cadí.

Contacta

Carrer Soldevila s/n,

25719 Estamariu (Alt Urgell)

Segueix-nos